Att se över sina försäkringar - min stora miss!

Kommentera
 
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNK TILL SVEDEA! Läs mer längst ner på sidan.
 
Igår gjorde jag något jag skjutit på länge. Jag kollade genom alla försäkringar. Många av dem hade jag bara låtit löpa på, och jag har betalat dem år ut och år in utan egentligen veta vad det är jag betalar för. Ingick till exempel hyrbil om vår bil skulle bli kvaddad? Jag trodde det, men var inte säker. Nu vet jag! (Ja, det gör det). 
 
Det var enkelt att söka fram fakta om alla försäkringar. Jag behövde inte ens leta fram försäkringsbreven ur viktiga-papper-pärmen. Allt jag gjorde var att logga in med bank-id på de sidor där jag sedan tidigare visste om att försäkringarna låg. Det var då jag upptäckte missen. Min man hade ingen försäkring alls! Jag vet inte ens hur det är möjligt, för visst har han haft en. Men nu låg den inte kvar. Någon gång måste vi fått för oss att byta försäkringsbolag, och sedan glömt att försäkra honom. 
 
Här följer mina försäkringsbolag och några tankar jag har kring försäkringarna.
 
  • Jag: Livförsäkring & Olycksfallförsäkring i Akademikerförsäkring via mitt fackförbund. 
  • Min man: Är numer medförsäkrad med Livförsäkring & Olycksfallförsäkring hos Akademikerförsäkring.
  • Barn1 & Barn2: Har både var sin barnförsäkringa hos Länsförsäkringar, med viss rabatt då vi är bronskunder.
  • Hunden: Har en försäkring hos Länsförsäkringar / Agria. 
  • Huset: Försäkrat hos Länsförsäkringar
  • Bil och motorcykel: Svedea, båda har en försäkring med XL-tillägg.
 
Den försäkring som är dyrast är hundens. Årligen kostar försäkringen över 6000kr. Denna försäkringar kommer vi att se över för att eventuellt byta till något billigare (men lika bra). Försäkringen var dock guld värd när hunden som valp åt flugsvamp och blev inlagd på Blå Stjärnans djursjukhus. 
 
Barnens försäkringar har vi aldrig nyttjat. Jag kommer undersöka kostnaden för att istället eventuellt försäkra dem hos Akademikerförsäkring, men vi är annars nöjda med Länsföräkringar där deras försäkringar kostar drygt 1300kr/st årligen.
 
Länsförsäkringar kommer alltid bli förstahandsvalet för vår hemförsäkring. Jag är så oerhört tacksam för det stöd och professionella bemötande vi fick av Länsförsäkringar när vi hade inbrott och skadegörelse i vårt hem under en semesterresa. 
 
När det gäller min och min mans försäkringar så tänkte jag så här i valet av försäkringsbelopp: Skulle det någon av oss dö, vill man att den andre ska ha råd att bo kvar i huset med barnen. Med vilken summa skulle vi i en sådan fruktansvärd situation åtminstone kunna känna oss trygga ekonomiskt? 
 
Bil & motorcykeln bytte vi försäkringar till Svedea (annonslänk) för något år sedan. Är helnöjda med innehållet i försäkringarna och dessutom är priset mycket bra. Bilens försäkring kostar oss årligen ca 4000kr och motorcykelns ca 2500kr.
 
*Inlägget innehåller en annonslänk (affiliatelänk) till Svedea. Detta påverkar inte mina åsikter eller värderingar.