BioGaia - nyförvärv på ISK-kontot

Kommentera
 
INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNK TILL ADLIBRIS! Läs mer längst ner på sidan.
 
Ända sedan jag läste boken Charmen med tarmen av Giulia Enders (annonslänk) blev jag intresserad av mikroorganismer och probiotika. Med forskning som stöd förstår man att dessa små bakterier spelar mycket större roll i våra liv än vad vi tidigare förstått. 
 
Att ha en sund tarmflora med en hälsosam uppsättning av magbakterier har en stor betydelse för vår hälsa och vårt immunförsvar. Det är till och med så illa att vi inte skulle kunna leva utan våra bakterier. 
 
Det var förresten när jag förstod bakteriernas betydelse som jag även började med bokashi-kompost, vilket du kan läsa mer om i ett tidigare inlägg.
 
Ett aktiebolag som verkligen förstått grejen med mikroorganismer är BioGaia. De forskar och för utvecklingen framåt när det gäller vår kunskap kring hälsosamma bakterier, och de säljer probiotiska produkter.
 
Vad är probiotika? Jo, det är bra bakterier som vi får i oss genom mat eller kosttillskott. För att citera Världshälsoorganisationen (via biogaia.se) så är Probiotika "levande organismer som när de ges i tillräckliga mängder ger hälsofördelar hos den som intar dem". 
 
Jag sammanfattar probiotika så här:
 
Snälla bakterier som:
- är vårt bästa skydd på elaka bakterier
- gör vårt immunförsvar bättre
- hjälper oss att uppta näring bättre
- producerar vitaminer som vi inte själva kan tillverka (en del B- och K-vitaminer)
- påverkar vår psykiska hälsa till det bättre
 
Mitt senaste tillskott till min aktieportfölj är därför BioGaia som jag köpte för bara några veckor sedan. Visserligen missade jag just en uppgång, men å andra sidan har fler uppgångar följt sedan dess. Så på kort tid ligger jag redan på +7,5%. Har dock planerat att behålla BioGaia på lång sikt då jag är nyfiken på deras utveckling under kommande år. Till exempel väntar jag med spänning på vad som händer med BioGaias lansering i Kina under 2018.
 
I skrivande stund kostar en aktie 361,50kr och det har just utfärdats en riktkurs från Danske på 408kr.
 
*Inlägget innehåller en annonslänk (affiliatelänk) till Adlibris. Detta påverkar inte mina åsikter eller värderingar.