Klädesplagget jag inte vill vara utan

Kommentera
 
 
I min trädgård är det gummistövlar som gäller - alla dagar i veckan. Okej, kanske inte om jag har bjudit över middagsgäster till altanen, men nästan då också.
 
Varför? Så enkelt, så praktiskt. Bara att skölja av när de är skitiga. Mina favoriter är de med lågt skaft, så som flera av dessa godingar som just nu säljs på campadre.
 
Jag har absolut testat mig fram med andra skor och detta är vad jag upptäckt:
 
Sandaler - fantastiska! Om man på stan. Men inte om man är i en trädgård där det finns myrstigar gjorda av stora röda skogsmyror, eller än värre - om man ställer sig på en plätt som befolkas av - röda små ettermyror som sticks. (Skogsmyror bits, ettermyror har en gadd som sticks - båda är ett hel***e att få in i sandalerna.)
 
Sandaletter & pumps - Samma som ovan, fast lägg till att jag inte har något vidare balanssinne.
 
Tofflor och träskor - kan inte riktigt med det konstanta glappandet. Känns som om skorna trillar av fötterna om jag inte spänner tårna.
 
Joggingskor och sneakars - Får aldrig samma fräscha look efter att man en gång grävt i potatislandet med dom.
 
Jobbskorna - Nej, trust me on this one. Jag satt en dag på kontoret och undrade var det var som luktade så illa. Jag smög iväg och provluktade på mig själv, tvättade av mig med servetter, tog ny deo och försökte fräscha till odören med lite väldoftande hudkräm. Men den unkna känslan kvarstod. Värst var det när jag stått still en stund och sedan började gå. Till slut undersökte jag skorna närmre. Visade sig att sulan börjat lossa i kanten och i det mellanlagret som upptstått fanns något oigenkännligt från trädgården. Aldrig mer!
 
Barfota - Låter så härligt! Svensk sommar, barfota och jordgubbar. Men jag undrar om Ernst någonsin trampat på en mördarsnigel. I så fall blir han nog inte lika lockad längre av barfotalivet.
 
*Inlägget innehåller annonslänkar (affiliatelänkar) till Campadre. Detta påverkar inte mina åsikter eller värderingar.