Planterar penséer i frusen jord

Kommentera
 
Igår var jag på Lidl och som vanligt tog jag ett varv runt de hyllor som säljer blommor, buskar och träd. Jag vet att det inte alla gånger är bästa kvalité man köper, och man kan inte heller vara helt säker på vad det är man får. (En gång köpte jag en gul ros, som inte var gul utan rosa. Söt ändå, men jag vet inte vad det är för sort). Men istället för att köpa en trisslott har jag handlat en växt där ibland. Det stod på en skylt att de sålda blåbärsbuskar. Jag letade överallt utan att finna några. Hamnade slutligen vid en back tilltufsade penséer för bara några kronor i styckpris. Jag köpte 5 stycken till en balkonglåda där hemma.
 
Väl hemma gick det självklart inte att rubba jorden i balkonglådan. Den var fastfrusen som en enorm mörkbrun sträv isbit och jag kunde inte mer än att knacka lite på ytan. Så jag bar in balkonglådan och ställde framför kaminen. Snart var jorden tinad. Därefter kunde jag plantera mina blommor.
 
Nu hoppas jag verkligen att våren ville komma på riktigt. Inte bara för att jag inte vill att jorden ska frysa igen, men också för att min söta katt nu är helt odrägligt jobbig. Han vill ut! Men vädret är för dåligt, så han vänder i dörren och avreagerar sig genom busa omkring i huset istället. Det är en stor katt jag har, så det är alltid med risk att saker går sönder när han är på bushumör.